Αυλαία για τους μικρομηκάδες

Στη Ναυτεμπορική

Έπεσε η αυλαία του 32ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας digi2009 με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Μετά το πέρας της απονομής προβλήθηκε η 7λεπτη ταινία «A Stranger in Drama», δημιουργικό αποτέλεσμα του πρώτου Drama Mini Talent Lab και των περίπου 30 νέων συμμετεχόντων.

Στα βραβεία digi 2009 συμμετείχαν 46 ταινίες. Εύφημος Μνεία απενεμήθη στην ταινία «Ο σκούφος του», του Κωνσταντίνου Κουκούλη. Τιμητική Διάκριση δόθηκε από κοινού στις ταινίες «Δεκεμβριανοί σπόροι», του Παναγιώτη Καράγιωργα και «Η ιστορία ενός φιλήσυχου ανθρώπου», του Γιώργου Μπακάλη.

Ειδικό Βραβείο υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑ-Θ) απέσπασε η ταινία «Without glasses», του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου. Τέλος, Βραβείο Καλύτερης Ψηφιακής ταινίας κέρδισε το «Μεταξουργείο» των Δαμιανού Βογανάτση, Χρύσας Δεπόλλα, Σπύρου Κοντοστάνου, Πηνελόπης Λευκαδίτη, Χρήστου Νίκου και Παναγιώτη Πνευματικάτου. Η ταινία υφαίνει ένα σύγχρονο θέμα με τα διαφορετικά χρώματα των ατόμων, των χώρων, των πολιτισμών στον ιστό της σύγχρονης πόλης.

Στην κατηγορία των Βραβείων Κριτικής Επιτροπής Ελληνικού Διαγωνιστικού το 1ο βραβείο Μυθοπλασία απενεμήθη στην ταινία «Και εγώ για μένα». Ειδικό Βραβείο του ΥΜΑ-Θ δόθηκε στο «Γάτα εξ ουρανού» της Δήμητρας Νικολακοπούλου και Βραβείο Νέο Ταλέντο fnac στο «Οσίκι» του Γιάννη Βεσλεμέ.

Το 1ο Σπουδαστικό Βραβείο δόθηκε στο έργο «Πυρετός» του Γιώργου Μπουγιούκου. Το Βραβείο «Ελληνες του Κόσμου» απέσπασε το «Blackwater» του Κωνσταντίνου Φραγκόπουλου και το Βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» η ταινία «Νανούρισμα» της Γιάννας Αμερικάνου. Τρία Ισότιμα Ειδικά Βραβεία απενεμήθησαν στις ταινίες «Mesecina» της Σοφίας Εξάρχου, «Ο Σκύλος» του Νίκου Labot και «Το νόημα της ζωής» των Γιάννη Ζιόγκα και Ιριδας Ζιόγκα.

Η ταινία «Μια νύχτα μαζί» της Ελευθερίας Αστρινάκη απέσπασε το Ειδικό Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης».

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό το Grand Prix απενεμήθη στη ταινία «Kavi» του Gregg Helvey (Ινδία/ΗΠΑ). Το δεύτερο βραβείο απέσπασε το «The long way home» της Anamaria Chioveanu (Ρουμανία).

Το Ειδικό Βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου κέρδισε το «Goodnight» του Rosier Valery (Βέλγιο / Γαλλία).

Το Ειδικό Βραβείο του ΥΜΑ-Θ απενεμήθη στο «I hear you scream» του Pablo Lamar (Αργεντινή/Παραγουάη), το βραβείο καλύτερης ταινίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο «Νανούρισμα» της Γιάννας Αμερικανού (Κύπρος) και τέλος το βραβείο καλύτερης ταινίας κινούμενου σχεδίου στο «Rojo Red» του Juan Manuel Betancourt (Κολομβία).

Η Ενωση Τεχνικών

Στα βραβεία της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης – Οπτικοακουστικός Τομέας, το βραβείο της Κατηγορία «Ελληνες του Κόσμου» απέσπασε το «Blackwater» του Κων/νου Φραγκόπουλου, της Κατηγορία Σπουδαστικές Ταινίες, το «Πυρετός» του Γιώργου Μπουγιούκου και τέλος της Κατηγορίας Ταινίες Μυθοπλασίας η ταινία «Το νόημα της ζωής» των Γιάννη και Ιριδας Ζιόγκα.

Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να μην απονείμει βραβείο ντοκιμαντέρ.

Τέλος, το βραβείο της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου απενεμήθη στο «Mesecina» της Σοφίας Εξάρχου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s