Πλατεία Λέοντος Αυδή

Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 03/10/2003
Εναν σπουδαίο πολιτικό άνδρα, έναν ανιδιοτελή κομμουνιστή που ξεχώριζε για το παροιμιώδες ήθος του, τον Λέοντα Αυδή, τίμησε ο Δήμος Αθηναίων.
Σε μια σεμνή τελετή, το όνομα του Λέοντα, που έφυγε πριν από τρία χρόνια, δόθηκε από τη δημοτική αρχή στην πλατεία μεταξύ των οδών Μυλλέρου, Λεωνίδου, Γιατράκου, Κεραμεικού, στο Μεταξουργείο.«Η μορφή, το ήθος και η ανιδιοτέλεια του Λέοντα Αυδή είναι σε όλους γνωστά. Ο σεβασμός και η εκτίμηση στο πρόσωπό του ξεπέρασαν τα όρια των κομμάτων και των ιδεολογιών», υπογράμμισε στην ομιλία της η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας:«Υπήρξε η συμπαθέστερη μορφή στον Δήμο Αθηναίων, αφού συνδύαζε το ήθος με την αφοσίωση στον δήμο, προκαλώντας το σεβασμό όλων».
Ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής τής «Συμπαράταξης για την Αθήνα», της οποίας ιδρυτής υπήρξε ο Λέων Αυδής, είπε, μεταξύ άλλων: 

«Ο Λέων Αυδής, διαπρεπής νομικός, κομμουνιστής, μαρξιστής, διανοούμενος της δράσης, της αναμέτρησης με τα προβλήματα, αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα, όχι απλά για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, μα για την αλλαγή της ίδιας της κοινωνίας…».

Για την προσωπικότητα του Λ. Αυδή μίλησαν ακόμη η σύντροφός του Ιρις, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Παξινός, ενώ η συνεργάτις του στον Δήμο Αθηναίων Ζωή Βαλάση διάβασε κείμενα από τις ομιλίες του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχολιάστε