Παρουσιάστηκαν τα σχέδια για τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο στη νότια Ευρώπη

Στη Lifo

Γιατί να πάρεις το τρένο, αν υπάρχει τρόπος να διασχίσεις μια υπέροχη διαδρομή δίπλα στο ποτάμι, από τη Βενετία μέχρι το Τορίνο;

Οι μηχανικοί του Πολυτεχνείου του Μιλάνου παρουσίασαν ένα νέο φιλόδοξο έργο: μια διαδρομή 679 χιλιομέτρων παράλληλα με τον Πάδο, αποκλειστικά για ποδήλατα, γράφει το wcrunch.

Το έργο ονομάζεται “VenTo” («αέρας» στα ιταλικά). Η λέξη συνδυάζει τις δύο πόλεις που συμμετέχουν, τη Βενετία (Venetia) και το Τορίνο (Torino). H διαδρομή περνάει από τις πόλεις Ferrara, Pavia και Valenza, από λιβάδια κι εθνικά πάρκα. Το 15% της διαδρομής υπάρχει ήδη. Η επιπλέον διαδρομή περνάει από σημαντικούς ναούς, μοναστήρια και πανδοχεία. Κάθε έξι χιλιόμετρα υπάρχει σταθμός τρένου όπου μπορεί κανείς να βάλει και το ποδήλατό του.

Οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι η διαδρομή δεν θα προσελκύει μόνο τουρίστες αλλά θα βοηθάει και στις μετακινήσεις των κατοίκων. Αν καταφέρουν να πείσουν το κράτος να δώσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται, η διαδρομή θα μπορούσε να λειτουργήσει σε δύο χρόνια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s